Hippocrates (460-375v.C) grondlegger reguliere geneeskunde, sprak uit "laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding"'. Nog in de 19e en (begin) 20ste was de natuurgeneeskunde (complementaire geneeskunde) de gangbare reguliere geneeskunde. Artsen legde de Eed van Hippocrates af bij hun artsenexamen. Hippocrates was een wijs geneesheer die oog had voor de omstandigheden van lichaamssappen en leefstijl was de centrale sleutel van zijn behandelingen. Er bestonden in die tijd geen medicijnen zoals we die nu kennen, alleen natuurlijke middelen die het zelfgenezend vermogen van ons lichaam stimuleerde

 

Een arts van tegenwoordig kan hij nog (chronische ziekte) genezen? 
De reguliere geneeskunde geneest heel weinig chronische aandoeningen. Het boek OERsterk van drs. Richard Leth gaat hier uitgebreid verder op in, waarom de reguliere geneeskunde expert is op het gebied van de acute geneeskunde en de complementaire geneeskunde expert is op het gebied van chronische aandoeningen.  

Waar reguliere medicijnen receptonen (antennes op cellen) of processen blokkeren, werken natuurlijke middelen (voeding, bewegen, kruiden, specerijen, planten) juist stimuleren op het zelfherstellend vermogen. Reguliere medicijnen gaan tegen de wijsheid van ons lichaam en van de natuur in (net zoals de vereniging tegen kwakzalverij), de lever wil deze (gif) stoffen zo snel mogelijk ontgiften, omdat hij ze niet herkent en ze nooit deel waren van de evolutie.

 

Wist u dat,  5,3 miljoen mensen in Nederland chronisch ziek zijn (cijfers RIVM), ruim 1 miljoen mensen in  Nederland slikken antidepressiva, waaronder 22.300 kinderen, in 2011 kregen 16.000 kinderen een antipsychoticum voorgeschreven. De zorg uitgaven bedrog in 2012 ,92,7 miljard euro, 15,16 euro per dag. Dat geef je toch te denken! Wie worden er hier echt beter van,  de Farmaceutische wereld zeker!

 

Klachten of ziekte zijn het gevolg van een te lang verstoord evenwicht. Natuurlijke stoffen die volgens de wijsheid van het lichaam het zelfherstellend vermogen stimuleren, kunnen op de langer termijn tot een oplossing en dus tot genezing leiden, ze herstellen de balans in ons lichaam. De huidige ziektecijfers laten zien dat we compleet onnatuurlijk en uit balans leven. Mede ook door de moderne vooruitgang en we steeds verder van ons oorspronkelijke ' OER zijn', zijn  afgedwaald.

 

Wist u dat, een kind wat in de 21ste eeuw geboren wordt, hun levensverwachting korte zal zijn? Zo publiceerde het New England Journaal of Medicine dat mogelijk kinderen die in Amerika geboren worden, een mindere levensverwachting dan hun ouders zal hebben. In 2013 publiceerde de Doetinchem Cohort Study European journaal of preventieve Cardiologie, 'De jongere generatie worden steeds zwakken, dit begint al in de buik van de moeder! Tijd en wijs om de norm en afwijking op geneeskunde en voedingsgebied weer om te gaan draaien?  De start en om te voorkomen van een goede gezondheid begint bij onze natuurlijke voeding! van het seizoen klik hier

 

Samengevat uit het boekje: "Oersterk in een notendop" van drs. Richard de Leth

25 augustus © 2014.

Maak jouw eigen website met JouwWeb