Daar waar de minister van VWS laks op zou kunnen reageren doen ze niet en waar ze beter niet zo laks op moeten reageren doen ze wel, zoals dat met de Tijgermug, die oprukt in ons land. Maarja, er is ook hier geld mee gemoeid en dat staat voorop in ons land!

 

Dat geldt dus ook voor de homeopathie wat, want vanaf 1 juli 2013 mag er van de minister van VWS, (toen Edith Schippers) niet meer op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen staan waarvoor ze gebruikt worden, omdat de werking niet wetenschappelijk bewezen is, maar is dat zo?. Hiermee gaat men voorbij de homeopathie als geneesmethode, deze is vastgelegd door de Duitse arts Samuel Hahnemann (1755-1843), in 1810. Uit onvrede met de geneeskunde van zijn tijd , toen al! Meer dan 2 eeuwen oude kennis, met levend bewijs is niet voldoende en wordt afgedaan.  Plus dat de apparatuur om dit te kunnen bewijzen, er niet zijn, het beste bewijs is op het levende wezen zelf. De beste wetenschap is de mens zelf, dat hebben de oude gebruiken allang bewezen. Worden reguliere medicatie als ze wetenschappelijk getest zijn, ook niet eerst op proef personen gebruikt, voor ze op de markt gaan? En dan nog kan het fout gaan!

Dat de complementaire geneeskunde zo onbemind wordt weggezet, hebben we te danken aan o.a. de vereniging tegen kwakzalverij. Veel skeptisie geven tegenwerking. Ook dat alleen de naam van een middel op het doosje vermeld mag staat, de rest mag niet meer worden getoond, ook niet op internet. Nee, nu wordt het veilig!

 

Om de mensen te beschermen, ja,ja. In mijn ogen maak je het nu alleen maar erger, nu niet het juiste middel wordt gepakt, dus juist een verkeerd effect kan hebben, of juist geen. Zou het hen daar om te doen zijn? Ondoordacht weer van onze Overheid, om hier aan te voldoen.. Zouden zij enige kennisgeving dragen over de oude (kruiden) geneeskunde? Zouden zij zich werkelijk hierin verdiept hebben? Of is het blindelings vertrouwen geweest van sommige kopstukken die zich in deze vereniging bevinden en zelf ver weg staan van oude geneeskracht?Want onbekend maakt onbemind.

Kortom, de heksenjacht bestaat nog steeds, maar in een andere vorm! In de vorm van omstreden zijn, denk hierbij aan de deskundigen die tegengas gaven bij het corona vaccin, zij werden ontslagen. Maar waarom!?  Wat dacht je ervan als iedereen naar het oude terug grijpt, hoeveel minder geld dit in het laatje van bijv de farmaceutica brengt. Het is het eeuwen oude liedje, van macht, geld en ego!

Maak een Gratis Website met JouwWeb