Het zogenaamde bijgeloof waar de 19e eeuw op smaalde en de zogenaamde kwakzalverij (genaamd naar de zwarte kwakzalf). Blijken gebaseerd te zijn op een door het onvolgroeid verstand onbegrepen wijsheid. Uit het boek van Lexion der geneeskunde, staat dat er een persoon was, die de achternaam Kwak droeg en zalven maakte. Echter heb ik dit niet terug kunnen herleiden op het internet, wel de familienaam Kwak. Dit wil niet zeggen dat deze zalf niet in omloop was.

Met de komst van het christendom, werd het oude gebruik steeds onbekende, hierdoor onbemind. Het hele gebruik werd  bespot als bijgeloof. Bijgeloof, omdat we met de komst van het christendom niet meer zelf nadachten, dom gehouden werden. Hierdoor niet meer achterom, naar het verleden keken, dus  er niets meer van begrepen en nog steeds. En als we het wel weten, is het maar beperkt.

Maar wat is kwakzalverij? Deze term wordt vaak gebruikt in de reguliere medische wereld als een middel miet wetenschapelijk onderbouwd kan worden. Denk hierbij aan homeopathie, waar het maar niet bij lukt om deze wetenschapelijk te kunnen testen, omdanks haar achtergrond waar vele mensen baat bij ondervonden. In de moderne geneeskunde waar ze de medicinale medicijnen veelal ook onze natuur voor nodig hebben, gaan ze aan voorbij. WAt tot resultaat leidt dat reguliere medicijnen veelal het symptoom bestrijding, maar de oorzaak blijft, de omgekeerde piramide. De mens blijft uiteindelijk afhankelijk van het middel, dus kassa voor de farmaceutica, die veel macht heeft.

Waar complementaire geneeskunde, er voor zorgt, dat het lichaam zichzelf hersteld, de oorzaak aanpakt, hierdoor het zelfgenezend vermogen ook in werking treed, hierdoor een kwaal verdwijnt. Maar ook een homeopathisch arts, zal soms ook eerst naar een regulier middel grijpen, bijv. eerst een antibiotica voor een blaasontsteking. Soms is het verstandiger eerst het symptoom te bestrijden, in dit geval de ontsteking van de blaas. Daarna wordt naar een natuurlijk middel gezocht, zodat de weerstand van de blaas weer op peil wordt gebracht en de oorzaak hiermee verdwijnt, de blaas weerbaarder wordt tegen infectie.

"We zitten in een medische wereld, waar het allang niet meer om genezen gaat"

 

Laten we de koe bij de horens pakken, hoe dacht u van de vele misstappen in de huidige reguliere medische wereld? Voor dat het überhaupt aan de kaak gesteld wordt, zijn er al vele jaren aan voorbij gegaan, met vele slachtoffers. Dan hoeft u maar te denken aan de cardiologische afdelingen in ziekenhuizen die moeten sluiten, zoals Radbout Nijmegen, dit is al bekend vanaf 2005 , Ruwaard van Putten Ziekenhuis (2012) in Spijkenisse. Nog steeds klopt het hart van de cardiologische afdelingen in ziekenhuizen niet naar behoren. 

En wat dacht u van die omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur die jaren zijn gang kon gaan en vele, vele slachtoffers maakte. En nota bene in Duitsland weer aan de slag kwam, hoe is het mogelijk! Allemaal artsen met een erkend medisch papiertje, want daar gaat het om. Maar worden deze mensen dan geen kwakzalvers gemoed? Vaak komen ze er nog mee weg ook, doofpot heet dat. 

In de complementaire geneeswijze, zijn er maar weinig slachtoffers gemaakt. Een slachtoffer, met helaas een dodelijke afloop, is Sylvia Millecam. Hoe triest dit ook is, men wordt jarenlang achtervolgt en op de hielen gezeten, anders dan wanneer men de mis in gaat in de reguliere wereld!  Zelfs Mellie Uyldert stond op de lijst van mensen die ooit beschuldig zijn van kwakzalverij. De brandstapel werd vervangen door een zwarte lijst en hebben we de verenigingen tegen kwakzalverij. Waarom geen vereniging tegen kwakzalverij in de regulieren wereld? want iedereen is afgeweken van de eed van Hippocrates, "laat uw voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding!". Want wat leert de regulieren (huis) arts nu echt?

We zitten in een medische wereld, waar het allang niet meer om genezen gaat, maar om de omzet van het geld, marktwerking, alles voor de winst en de winst voor alles. Waardoor veel kennis van toen verloren gaat, omdat dat alles dan behalve winstgevend is. Hierdoor blunder, naar blunder wordt gemaakt, omdat artsen niet naar behoren hun werk kunnen doen, maar bezig zijn met winst belangen! Wij daardoor het vertrouwen zijn kwijtgeraakt in deze medische wereld waar marktwerking de boventoon heeft, mensen hierdoor terug grijpen naar de oude geneeskunde. Geef ze eens ongelijk!

Maar in de 21ste eeuw, anno 2020 zien we meer en meer een ommekeer bij regulieren artsen. Artsen die gaan beseffen dat genezen meer is dan alleen volproppen met medicatie en dat eigenlijk alles aan elkaar samenhangt. Zij ook weer de oude geneeskunde aan het herontdekken zijn i.p.v. de oude geneeskunde als kwakzalverij af te stempelen. Artsen die anders durven te handelen, denk aan Henk Fransen, maar ook cardioloog, Remko Kuipers.  Want wat eens geleerd was, kan met de kennis van toen en ook nu, opnieuw geleerd en toegepast worden! Dan zou de medische zorg er gezonder uit gaan zien, kunnen de kosten laag gehouden worden en de marktwerking daar laten waar het echt hoort, op de markt zelf. 

Wat is nu echt Kwakzalverij? Kwakzalverij, komt overal voor, zeker ook in onze moderne huidige medische wereld! Laat de vereniging van kwakzalverij, daar maar eens over gaan nadenken!

Maak een Gratis Website met JouwWeb