Homeopathie is een moeilijk vak, maar wat kun je nou zelf doen...
Het lijkt alsof deze medicijnen gemakkelijk voor iedereen toepasbaar zijn en geheel onschadelijk in het gebruik. Dat is lang niet altijd het geval. 


Het wordt door de overheid ook niet gestimuleerd om homeopathie te gebruiken. Mede door de bekrompenheid van verenigingen, zoals die van, 'vereniging tegen kwakzalverij', is het tegenwoordig verboden om te vermelden waarvoor een middel kan dienen. En dat terwijl bijv. Ibuprofen meer schade kan aanrichten. Reguliere medicatie, ook niet veilig zijn, ondanks 'veilig', getest. Waarom niet, omdat elk regulier medicijn bijwerkingen heeft.

Homeopathie is echt een vak, wat je na vele jaren studie en daarna door een behoorlijke praktijkervaring pas onder de knie krijgt. Wie lijdt aan een klacht, die al enige tijd bestaat of een aandoening in je "gehele systeem", denk hierbij aan reuma, astma, huidklachten, hormonale klachten zoals zwanger worden, pms, psychische klachten, terugkerende blaasontsteking, vermoeidheid, hoofdpijn enz. Doet er beter aan een bekwame homeopaat het medicijn te laten uitzoeken. Je haalt dan meer uit jezelf, dan wanneer je zelf aan de slag gaat. 

De zelfmedicatie die in winkel verkrijgbaar zijn, zijn vaak te licht en voor zwaardere aandoeningen, zal het dan ook weinig uitkomst bieden. Met als gevolg, het niet of nauwelijks zal werken. Na enkele pogingen en een desillusie rijker bent, roept men vaak “het werkt niet of is kwakzalverij”. Dit is dan jammer, want het werkt echte wel bij gebruik op de juiste en doeltreffende manier. In de winkel zijn alleen de middelen verkrijgbaar voor lichte aandoeningen. 

Het vak is overigens ook zo moeilijk, dat zelfs zeer ervaren homeopaten meemaken dat zij op korte termijn niet het gewenste resultaat zien. Dat is heel vervelend en jammer. Wel zult u tijdens een behandeling door een ervaren homeopaat meemaken dat hij/zij samen met u, blijft zoeken naar een oplossing voor de klachten. In dat opzicht is een homeopaat ook een therapeut, die zich betrokken voelt, bij het leven van zijn patiënten. Ze kijken buiten de box om, om de oorzaak van de klachten op te speuren.Bovendien kan een eenmaal gegeven homeopathische medicijn, nog een zeer lange subtiele werking behouden. Anders dan bij regulier, regulier kijk naar de klachten en blijft in zijn box. Want het is heel simpel, u heeft reuma, u krijgt een regulier geneesmiddel voorgeschreven, klaar, u zit uw hele leven er aan vast. Naar de oorzaak achter de reuma, wordt niet gekeken. Überhaupt wordt er niet (meer) achterhaald, waar uw klacht nu door is ontstaan.