Homeopathische geneesmiddelen stimuleren het zelfgenezend vermogen van het lichaam en verbeteren zo ook de conditie van het lichaam. Dit in tegenstelling tot veel reguliere medicijnen. Neem nu antibiotica die bedoeld zijn om de veroorzaker van de ziekte te doden. Maar men weet ook dat het dikwijls ook, het immuunsysteem verzwakt.

Gelukkig wordt men hier in de reguliere wereld bewust van en wordt het minder snel toegepast bij onschuldige verlopen van infectie. Wat ook nu speelt, is dat bacteriën resistent geworden zijn voor de antibiotica, dit met gevaar voor eigen lever. Bacteriofagen hebben dit nadeel niet, alleen moet dit weer opnieuw bewezen worden in Nederland. 100 jaar kennis uit Georgië, blijkt niet genoeg.

In de homeopathie wordt ziekte beschouwd als een teken van stoornis of onbalans in het lichaam en de homeopaat maakt gebruik van symptomen en karakteristieken bij de patiënt die reguliere artsen veelal over het hoofd zien.

Amerikaanse wetenschappers hebben 89 studies onderzocht naar de werking van homeopathie uit de periode tussen 1943 en 1995, waarbij meer dan tienduizend patiënten waren betrokken. Deze Amerikaanse wetenschappers ontdekte dat het onderzoek aan gaf dat, homeopathie veel meer effect heeft, dan het vergelijkende placebo-effect waarbij de patiënt met een 'suikerpil' wordt 'gefopt'. Gemiddeld bleek homeopathie bijna twee keer doeltreffender dan het placebo-effect en in enkele gevallen was dat zelfs tien keer. Het onderzoek ondermijnt de heersende medische mening dat gunstige effecten van homeopathische middelen moeten worden toegeschreven aan het placebo-effect. Er is geen ontkomen aan: homeopathie werkt.