Het vinden van bijv. een klassieke homeopaat kan best lastig zijn. Belangrijk is dat er een goede maar vooral een vertrouwde klik is. Maak daarom eerst een kennismaking gesprek voor je met deze arts verder gaat.

 

Een van de zwakheden binnen de homeopathie is hun verdeeldheid. In deze wereld werkt men met verschillende systemen waarvan iedereen vind, dat zijn systeem de juiste is. Wij hebben dit persoonlijk aan de lijve ondervonden, gelukkig zijn wij mondig genoeg om dit aan te geven. 

 

Er zijn homeopaten die een middel geven wat voor innamen, eerst geklopt moet worden op bijv. een kussen en vaker op een dag. Bij ons was dit effect beduidend minder dan wanneer wij maar eenmalig korrels inname.
Hier had ik het ook met onze homeopaat over, waarom hij dit nu zo deed, zijn antwoord was; omdat men dan minder heftig reageerde dan wanneer eenmalig het middel toegediend wordt. Het ene lichaam is het andere niet, dat klopt.

 

Zo vroeg ik hem ook; werkt de homeopathie bij inname niet nauwkeurig om het juiste effect te krijgen? Want is het niet zo dat mensen die niet zo nauwkeurig zijn en of niet gedisciplineerd en dus het middel niet zo strikt innemen dan zou moeten, niet dat effect krijgt wat gewenst is. Dan haakt men af, door te zeggen het werkt niet!

Deze opmerking had hem wel aan het denken gezet.

 

Vraag altijd bij de homeopaat welk systeem hij/zij toepast. Uit ervaring weet ik, dat bij ons, dat kloppen en meer keer op een dag innemen of er alleen aan ruiken veel minder effect heeft. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze manier voor iedereen geldt er zullen best mensen zijn waarbij deze manier wel werkt. 

 

 Homeopaat vinden klik hier.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb